torsdag 30. august 2012

Månen e full ikveld

Det myldrer av folk i gatene. Utenfor mange butikker står små bord med mat.
En dame står i døråpningen sin og ber. Enda flere mennesker har funnet veien til sentrum. Det er få som ber deg om å komme inn i butikken deres, men langs elva vil mange selge deg lanterner. "Du kan sende det ned elva for lykke". Vi blir enige om at det som står på bordene må være offergaver, og ser til og med en stor haug med (små) penger som brennes.
Hele byen lukter av røkelse. I kveld feires fullmånen!

                                                                              Foto/Ingvild


















Sammen med Hanne tok vi turen ut på elva i båt i kveld. Derfra hadde vi nydelig utsikt til stearinlys som folk, inklusive oss selv, hadde satt på elva. En skulle nok ønske at både utstyr og evner når det kommer til foto hadde vært litt bedre. Dere skulle bare visst hvor flott det var! På land sto folk tett i tett, både på broa og i gatene langs elva. Båten vår virket ikke særlig stabil, men den lille dama som styrte den hadde kontroll, og ropte og kjeftet* hver gang andre holdt på å kjøre inn i oss. Idet vi kom på land igjen flyttet vi oss relativt fort bort fra folkemengden, ettersom den var ganske hektisk. At det ikke er kjøretøy i gata på kveldstid er deilig, men i kveld var det allikevel kaotisk. Da vi først gikk ut i ettermiddag var vi klar over at det skulle sendes lys ned elva, men når, hvorfor og hvordan var noe helt annet. Etterhvert innså vi at det selvfølgelig er fullmåne, og at det er det alt oppstyret dreide seg om. Det var veldig spennende å være en del av det, selv som utenforstående. Det er i allefall ingen tvil om at synet av alle lysene var vakkert. Tenk at de gjør dette hver måned!
Med andre ord skal vi få oppleve det igjen, hele to ganger før vi kommer hjem til kulda. Kanskje vi bør lage vår egen fullmånefeiring i november?

- Ingvild og Mathilde

* Om hun faktisk kjeftet eller bare utvekslet ord er vanskelig å si.
Våre vietnamesiskkunnskaper er fremdeles svært begrenset.

2 kommentarer:

  1. Høres magisk ut! Får veldig lyst til å reise når jeg leser sånt noe.

    Fint skrevet forresten ^^

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, fineste Iben!
      Eg syns du burde reise, helst hit på besøk! :)

      Slett